Effekten av et intuitivt brukergrensesnitt

La oss innse det, vi mennesker er den mest sannsynlige faktoren for å generere feil i et system.
Dersom vi blir bedt om å utføre repeterende oppgaver, er sjansene for feil enda større enn normalt.

Nielson Norman Groups artikkel av Page Laubheimer, stiller et interessant spørsmål om menneskelig feil, og hva de skyldes.
Skyldes det brukeren eller designeren av systemet?

Brukerfeil eller klønete design?

Laubheimer slår fast at «designeren har skylden for å gjøre det for enkelt for brukeren å begå feilen … og derfor er svaret å redesigne systemet slik at det blir mindre utsatt for feil.»

Artikkelen fortsetter med å definere to typer brukerfeil: glipp og feil. Glipper oppstår når brukeren er på autopilot, og utilsiktet for eksempel taster inn «o» istedenfor «p», mens en feil er en bevisst feil som stammer fra en misforståelse av det opprinnelige målet.

Hva er konsekvensene av å bruke et dårlig designet brukergrensesnitt?

Det å bruke et dårlig utformet brukergrensesnitt har selvfølgelig innvirkning på driften din – på driftskostnadene dine, på bunnlinjen din, og du har ikke råd til å misforstå det. Du mister produksjonstid når operatørene bruker unødvendig lang tid på å utføre oppgaver, i tillegg til at de i første omgang brukte lenger tid på å lære seg systemet. Legg til at et komplisert grensesnitt kan stresse operatørene, slik at du potensielt blir forsinket i produksjonen, får unødvendig svinn på grunn av feilmerking, planlegging for kostbar omlegging i produksjonen.

Alt dette må tas med i betraktningen, og holdes til et absolutt minimum. Ikke undervurder de totale eierkostnadene du har gjennom en maskins driftstid/levetid, tenk nøye gjennom hvilke funksjoner som er viktig for deg, din bedrifts spesielle forhold og arbeidsstokken.

“Good design, when it’s done well, become invisible. It’s only when it’s done poorly that we notice it»

Jared Spool

Bare vinnere

Det bør være tydelig at ved å investere i et produkt med et solid brukergrensesnitt, med velprøvde designkvaliteter, vil du sørge for pålitelige og nøyaktige leveranser, samtidig som du reduserer de interne kostnadene. Ansatte vil være mer produktive, trygge på at de fikser sine oppgaver, og avfall vil minimeres. Du slipper også kostbare omlegginger og nedetid på grunn av kompliserte menyer og grensesnitt.

Ikke undervurder effekten en lykkelig, produktiv arbeidsstyrke har på merkevaren din! Ansatte føler seg verdsatt når de vet at arbeidsgiver har lagt energi i å skaffe det beste utstyret, at de ønsker å gi dem en enklere arbeidshverdag. Dette skaper i sin tur gode holdninger og innstilling til arbeidsplassen.

Selv om dette ikke alltid er lett å måle, vil det ha en positiv innvirkning på bunnlinjen. LINX 8900-serien har nettopp et intuitivt brukergrensesnitt:

Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
0