ACT sørger for stabil drift på Ringnes

Merking av øl, brus, vann og mineralvann på linjer med høy hastighet i et fuktig miljø, kan ofte være en utfordring. Merkemaskinene fra ACT Gruppen sørger imidlertid for stabil drift og minimal nedetid for drikkevaregiganten Ringnes, enten det er merking av Imsdal, Pepsi , EC Dahls-, Ringnes- eller Tuborgøl.

Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 1400 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er verdens fjerde største bryggerikonsern. ACT Gruppen har siden 2001 vært stolt leverandør av merkemaskiner til bedriften som produserer noen av Norge sterkeste merkevarer.

Merking i høye hastigheter

På Ringnes øltapperi på Gjelleråsen merkes opp mot 70 000 bokser per time, ofte over flere skift. – LINX Blekkstråleskrivere fra ACT er stabile og sikre. Vi opplever veldig lite problemer, sier Morten Moen, tilrettelegger på Ringnes’ øltapperi på Gjelleråsen. Deres første LINX 4900 blekkstråleskrivere ble anskaffet høsten 2006, etter at maskinen hadde vært gjennom en tid med grundig testing. – Den gang hadde vi store problemer med merkingen og var nødt til å finne maskiner, og en leverandør som kunne gi oss en mer stabil drift.

Krevende miljø

– Vi måtte med andre ord finne en maskin som kunne merke i høy hastighet og samtidig tåle dette miljøet, forteller Moen. Han står midt i et enormt lokale hvor luften er svært fuktig. Gulvet er vått, og på linjene oppstår det ofte sprut og søl. Morten viser den ene av flere LINX maskinen fra ACT, plassert ved en bokslinje. Mellom 15- 20 enheter datomerkes i sekundet. – Disse maskinene er enkle å betjene, driftssikre og tåler både høye hastigheter og krevende miljø. Også over tid, forklarer Morten Moen.

Lasermerking av Imsdal og Carlsberg

Ved foten av Rondane ligger Imsdalen. Det markedsledende kildevannet blir tappet på PET flasker og lasermerket med en LINX SL 501. SL 501 er en solid vektorlaser som leveres i flere utgaver og merker i hastigheter opp til 700 m/min. Linx laserskrivere er robuste og spesielt egnet for fuktige miljø. Fra høsten 2012 vil også øltapperiet på Gjelleråsen lasermerke sine grønne flasker med Carlsberg øl.

Lange tradisjoner

ACT og Ringnes har lange tradisjoner, og de første merkemaskinene av typen blekkstråleskrivere ble levert til Bryggeriet EC Dahls i Trondheim allerede i 2001. ACT Logimark har i to tiår vært totalleverandør av merke-, kontroll og systemløsninger til industrien, og har de siste 17 årene vært Norges leverandør av Linx-maskiner for industriell merking. Linx Printing Technologies er en ledende global leverandør av blekkstråleskrivere, laserskrivere og folieskrivere og benyttes i mange forskjellige bransjer, hvor I.D. merking, batchnummer, dato og strekkoder er påkrevet. I dag leverer ACT Linxmaskiner i hele Skandinavia.


Skriv til oss hvis du ønsker råd for å komme i gang med automatisk merking i din bedrift:


    Shopping cart0
    Du har ikke bestilt noe ennå!
    0