Robust og fleksibel lagermerking på Coca-Cola Europacific Partners Norge (CCEPN)

Teamleder Jan Egil Moen på CCEPNS støtlager på Kløfta, mener ACT Logimarks innovative løsning er uslåelig.

Coca-Cola Europacific Partners Norge etablerte sommeren 2023 et nytt lager sentralt plassert på Kløfta, mellom hovedanlegget på Robsrud og flyplassen på Gardermoen. Lageret har om lag 1300 lagerlokasjoner og 8500 palleplasser, og de er godt rustet med et team på fem medarbeidere som får logistikken til å flyte like problemfritt som Coca-Cola flyter ned strupen!

Grunnen til at vi valgte ACT Logimark var den korte responstiden og de innovative produktene.
Vi er også veldig fornøyd med at de var fleksible, leverte raskt og hjalp oss underveis.» 

Jan Egil Moen, teamleder Coca-Cola Europacific Partners Norge.

Merking av lagerlokasjoner i reoler og på gulv
Da teamleder på Kløfta, Jan Egil Moen, skulle ta fatt på merking av lokasjonene, kom han i kontakt med ACT Logimark, og avtalte et møte for å se nærmere på deres løsning. Det var særlig magnetbånd for reolmerking som var interessant. I løpet av møtet ble det klart at Moen også ønsket tilbud på merking av lokasjoner på gulvet, og at han aller helst ville slippe å henge skilt i vaiere fra taket.

Robust gulvmerking som tåler en truck
ACT foreslo at CCEPN kunne merke direkte på gulvet. Moen var først skeptisk, med sine 30 års erfaring fra lager, visste han at det knapt finnes noe som tåler truckkjøring mange ganger om dagen uten å bli slitt og ødelagt. Men da ACT viste fram sin mulige løsning, ble han overbevist om at det kunne fungere.

Løsningen ble den mest robuste innendørsmerkingen ACT kan tilby, en ramme i aluminium med gjennomsiktig etikettbeskytter og etikett i plastmateriale. Rammen skrus fast i gulvet, og løsningen tåler den belastningen det er å bli overkjørt av trucker på mange tonn flere ganger om dagen uten å løsne eller bli ødelagt. Perfekt hvis du ikke kan eller ønsker å henge skilt fra taket.

ACT Gulvmerking

Magnetmerking med fargesystem
Til pallereolene ønsket Moen magnetbånd. Magnetbånd er kjent for sin holdbarhet og evne til å tåle tøffe lagermiljøer. De er motstandsdyktige mot vann, fuktighet og temperaturvariasjoner, og de mister ikke magnetismen over tid. CCEPN har selv definert fargesystemet på magnetene (se bilder på neste side), fargene skal sikre at lagerpersonalet raskt finner riktig pall. Dette øker produktiviteten og reduserer risikoen for feil.

Innovative produkter og løsninger for framtiden 
Moen mener det var enkelt å velge produktene fra ACT Logimark. De tilbød varige og fleksible løsninger som ikke kan sammenlignes med tradisjonelle lagerlokasjonsmerking. Det er med begeistring han forteller at han har kommet på enda en fordel, hvis CCEPN på et tidspunkt velger å flytte lageret, kan han ta med seg lokasjonsmerkene og merke på det nye lageret. CCEPN slipper å bestille ny merking, og reolene etterlates rene og pene (uten mange timers vaskejobb). En langsiktig og kostnadseffektiv løsning.

Jan Egil Moen er fornøyd med magnetbåndene. De sitter svært godt, de er enkle å påføre og enkle å flytte/fjerne. En stor fordel med magnet kontra etiketter med lim, er at du slipper reoler fulle av papir- og limrester når du tar merkene av.

Til venstre ser du rester av gammel merking med etikett, magnetmerket til høyre etterlater seg ingen spor når det tas av.

Det er generelt god stemning på CCEPNs lager på Kløfta, og den blir ikke dårligere av smart merking! Her er Haakon Slattbråten i full gang med å flytte paller. Noe de gjør så mye som opp til 3.000 ganger hver uke.


Ønsker du å teste denne typen merking? Send inn skjema, så kontakter vi deg!


    Shopping cart0
    Du har ikke bestilt noe ennå!
    0