Merking på fiskekasser

ACT Logimark har sammen med leverandøren TopJet utviklet en merkemaskin i rustfritt stål som gir større fleksibilitet ved logomerking av emballasje for fisk, selv i slakteriene.

Ved at produsenten gis mulighet til å bestemme aktuell logomerking og eventuell merking for sporing i pakkeøyeblikket, åpnes muligheten for større fleksibilitet, redusert lager av EPS-kasser, og bedre kontroll.

Logomerking av EPS-fiskekasser
ACT Logimark har siden samarbeidsavtalen med Italienske TopJet ble inngått i 2015, installert fullfarge blekkstråleskrivere for logomerking hos produsenter av EPS-fiskekasser i standard utførelse.  yt fokus på fullfarge blekkstråleskrivere, og har nå levert omlag 50 slike merkestasjoner til emballasjeprodusenter i Europa. ACT Logimark har fått mange forespørsler etter denne typen merkestasjoner for installasjon i bedrifter som slakter og pakker fisk. Vi har derfor sammen med TopJet utviklet en fiskekassemerker i rustfritt stål.

Maskinen trenger ikke lenger stå i tørr sone
– Tidligere har TopJet-blekkstråleskriver måttet stå i tørr sone, men det er heldigvis historie, nå kan slakteriene selv merke fiskekassene med logo etter at fisken er pakket. Dette gjør merking av fiskekasser (men også annen emballasje) enda mer fleksibel enn tidligere. Jets merkestasjoner for logomerking av EPS-kasser i fullfarge (CMYK), benytter UV-basert blekk som sikrer klar, tydelig og robust merking på denne type materiale.  n komplett merkestasjon fra TopJet består av skrivehoder med høy oppløsning, som sikrer meget god merking. Skrivehodene er utviklet av japanske Seiko, og logoens høyde kan være fra 72 mm og oppover. Det er ingen begrensning i teksthøyden, ettersom skrivehodene kan bygges sammen i et «rack». 

Komplett merkelinje inngår
En egen programvare som setter brukeren i stand til å skape og lagre egne logoer, inngår i leveransen. Med programvaren kan man også legge inn tekst og eventuelt strekkoder og/eller QR-koder for individmerking og sporing av emballasje og innhold. 

ACT Logimarks erfaring fra markedet i Skandinavia, er at logoer med totalhøyde 144 mm er mest benyttet på fiskekasser. Dette er ikke noe problem for TopJet.

En installasjon består av en komplett merkelinje med transportbane fra fire til seks meter, UV-lamper, automatikk for styring og kontroll av kassetyper, og industrielle sentrifugalvifter for fjerning av vann og EPS-partikler før merking. 

Fordeler

 • Blekket tørker svært raskt ved hjelp av UV-lamper
 • 72 mm merkehøyde pr skrivehode
 • Kan monteres i «rack» for 144 mm høyde
 • En fleksibel løsning for digital print av logoer på fiskekassene
 • Kan leveres i rustfritt stål (ideelt for fiskeslakterier)
Print den logoen du behøver, i nøyaktig riktig antall!
Blekket herdes med UV-lamper.


Kontakt oss for mer informasjon eller tilbud på TopJet

  Shopping cart0
  Du har ikke bestilt noe ennå!
  0