Termo direkte eller termo transfer?

Et av de vanligste spørsmålene knyttet til etikettprint, er hvorvidt termo direkte/direkte termo (DT) eller termo transfer (TT) er det beste alternativet til det gitte behovet. Begge printteknologiene gir fordeler for spesifikke typer produkter. Etiketter som kun skal leve seks måneder eller mindre, er for eksempel godt egnet for termo direkte print. Dersom produktet og etiketten må tåle tøffe forhold eller vare lenger, vil termo transfer være en bedre løsning.

La oss se på de enkelte utskriftsteknologiene:

Termo direkte

Termo direkte bruker varme for å lage strekkoden, teksten eller logoen direkte i materialet. Etiketten din (eller papiret) må være i et spesielt kjemisk behandlet etikettpapir (termoetikett) som reagerer på varmen. Du har altså ingen forbruksvare som blekk eller karbonbånd. Det termiske skrivehodet kommer i direkte kontakt med det varmefølsomme materialet, og selv om dette reduserer skrivehodets levetid, vil du spare penger på etikettprinteren.

Termo direkte printprosessen involverer ikke blekk, fargebånd eller toner. Man skal være klar over at utskriften er mer utsatt for skade fra luft, sol, væsker, lys og varmeslitasje sammenlignet med termo transfer-utskrift. Dette kan føre til at bilder blir uleselige på grunn av falming eller normal slitasje. Dette vil imidlertid ikke ha noen betydning for produkter/etiketter som har en kort levetid i forsyningskjeden, for eksempel besøkskort, fraktetiketter og arrangementsbilletter.

Termo direkte-etikettprintere er enkle å bruke. De har også et kjemisk belegg som gjør dem motstandsdyktige mot vannskader. Disse etikettprinterne skriver kun svart/hvitt-utskrift, og kan møt utfordringer med strekkoder dersom streken er svært tynne. Dette kan man teste.

Termo transfer

Denne utskriftsteknologien bruker et oppvarmet karbonbånd/fargebånd for å påføre blekk på etiketten eller papiret. Fargestoffet i båndet presses og absorberes i etikettpapiret. Termo transfer er bedre egnet for print av strekkoder fordi det er utskrift av høyere kvalitet (skarpere og mer presist).

Termo transfer-skrivere kan printe på et bredt spekter av materialer i tillegg til papir, for eksempel polyester, polypropylen og andre syntetiske materialer. Den godt holdbare utskriften er ideell for utendørs bruk, id-merker og annet som krever svært robust merking. Termo transfer tåler en rekke forhold, inkludert ultrafiolett eksponering og ekstreme temperaturer. Fargebåndene er tilgjengelige i en rekke farger, og etikettene er tilgjengelig med en rekke forskjellige farger, materialer og limtyper.

Når du skal ta en avgjørelse om å kjøpe termo direkte eller termo transfer, er det viktig å se på dine faktiske behov, og om det er verdt å investere i en termo transfer-printer fremfor en termo direkte-printer. Snakk med noen som kan litt om etiketter og print hvis du trenger hjelp med denne avgjørelsen.

Vi tilbyr et bredt spekter av etikettprintere, hvorav mange har muligheten til å fungere som både termo direkte og termo transfer.

Man får som kunde i ACT Logimark tilgang til support ved ACT Servicesenter.


Kontakt oss hvis du ønsker å diskutere hvilken printer du bør velge:


    Shopping cart0
    Du har ikke bestilt noe ennå!
    0