Forsegle esken med etikett

Om du produserer og pakker medisin, mat eller kosmetikk, ønsker sluttkundene dine å være sikre på at de kjøper trygge produkter som ikke har blitt åpnet av andre. Forsegling av emballasjen er en enkel og visuell måte å forsikre kundene på, og det bidrar til å hindre at uvedkommende åpner pakningene, og for eksempel forurenser/ødelegger produktene. ACT Logimark leverer både etiketteringsmaskin og etiketter til formålet, les mer her; Geset 114 og etiketter.

 

Trygghet for kunder og leverandørerer

For at farmasøyter, helsepersonell og forbrukere lett skal kunne gjenkjenne om et produkt har blitt åpnet og/eller tuklet med, må emballasjen være synlig og irreversibelt skadet når den først blir åpnet. Det er her sikkerhetsetiketter, mer nøyaktig «tamper evident»-etiketter (direkte oversatt: tuklesikre), kommer inn.

Selv om metoder som cellofan-innpakning, liming eller spesielle brettprosedyrer kan brukes til dette formålet, er bruk av etikett et enda bedre valg: applikatorene kan enkelt integreres i det eksisterende produksjonsmiljøet. Dermed kan høye kostnader for ny emballasje og ombygging av emballasjelinjen spares.

 

 

Hva er «tamper evident»-etiketter?

For effektiv indikering på, og forebyggelese av sabotasje, må etikettene etterlate enten en skadet perforering eller synlige rester på pakken når den er åpnet.

Det finnes flere varianter «tamper evident»-etiketter å velge blant:

  • Papiretiketter som indikerer manipulering ved at de blir revet i stykker eller delamineres
  • Voidetiketter: Når etiketten fjernes, blir limet synlig ødelagt og en skjult advarsel eller mønster vises i limrestene på pakken (se bildet nedenfor).
  • Selvødeleggende etiketter: Når man forsøker å løsne etiketten, blir det øvre materialet ødelagt og etterlater etikettfragmenter som er svært vanskelig å fjerne fra emballasjen.
  • Perforerte etiketter: Når pakken åpnes, ødelegges etiketten synlig langs perforeringslinjen.

For et diskret utseende, er transparente etiketter passende. De sikrer også at tekst eller grafikk som er trykt på emballasjen, forblir lesbar uavhengig av etikettens plassering. På den annen side, kan hvite nøytrale etiketter være et sted du kan printe tilleggsinformasjon.
 
Voidetikett
 

«Tamper Evident»-etiketter forsegler emballasjen automatisk

En etikettapplikator kan enkelt integreres i eksisterende produksjonslinjer. Vår plassbesparende, effektive og robuste forseglingsapplikator ble konstruert for å applisere etikettene på den mest praktiske måten. Den pakker enkelt etiketten rundt hjørnekanten av emballasjen, for eksempel.

Selv om du ikke ser behovet for å forsegle emballasjen din for å hindre at produktet blir tuklet med, så kan dette fortsatt være den perfekte løsningen for deg: Noen av kundene våre bruker ganske enkelt maskinen til å automatisk forsegle esken/emballasjen i steden for å teipe manuelt.

 

Fant du informasjonen du var ute etter?